TÁJÉKOZTATÁS A 2017. ÁPRILIS 24-ÉN MEGTARTOTT ORSZÁGOS KÖZSZOLGÁLATI ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCS ŰLÉSÉRŐL

Megjelent: 2017. április 25. kedd

Napirend:

1. Szóbeli tájékoztatás és konzultáció a 2018. évi költségvetési törvénytervezetről

2. Konzultáció a közszolgálati bérhelyzet 2017. évi alakulásáról. Javaslat a bérintézkedéssel nem érintett munkavállalók keresetének növelésére

3. Egyebek

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete részéről dr. Bárdos Judit a szakszervezet főtitkára vett részt az ülésen.

 

Miután a Kormányzati tárgyaló felek részéről érdemi javaslatok sem, 2017, sem 2018 évre a bérintézkedésekkel nem érintett munkavállalók keresetének növelésére nem hangoztak el a főtitkár asszony újból megismételte az alábbiakat:

A központi igazgatás és háttérintézményeinél dolgozó kormánytisztviselők és az Mt hatálya alá tartozó munkavállalók közel 10 éve nem részesültek bérintézkedésben.

Annak ellenére, hogy a menekültügy kezelése kiemelt jelentőségű a Kormány számára a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal közel 1000 dolgozója közül lassan e létszám mintegy 55-60% -ának, a keresete a minimálbért és a garantált bérminimumot éri el, vagy alig haladja meg.

A rendvédelemben dolgozó közalkalmazottak közül a Magyar Rendőrségen mintegy 6300 fő érintett a 2013 – 2015 között tévesen kiszámolt illetményének rendezetlenségében.  Az ülésen ismételten elhangzott annak a szükségessége, hogy központi intézkedéssel, a hibák visszamenőleges orvoslásával egyrészt mentesíteni lehetne  az eljáró bíróságokat, másrészt az érintett kollégák végre hozzájutnának a jogos illetményükhöz.

2017.04.25.

BRDSZ Körponti Iroda

 


 

05.25.

Az utolsó filléreket is kifacsarják az autósokból Budapesten
Új parkolási övezetek lehetnek Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén pedig óránként 525 forintra emelkedhet a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkenhetnek a parkolási díjak – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslatból.
http://168ora.hu/itthon/az-utolso-fillereket-is-kifacsarjak-az-autosokbol-budapesten-150368

Bővebben...:

05.24.

Elképesztő bónuszok repkedtek Varga Mihály minisztériumában, 7,8 milliárdot osztottak szét
Varga Mihály átlagosan 4,5 millió forinttal jutalmazta meg az NGM hozzávetőlegesen 1700 alkalmazottját.
http://168ora.hu/itthon/elkepeszto-bonuszok-repkedtek-varga-mihaly-miniszteriumaban-78-milliardot-osztattak-szet-150309

Bővebben...:

05.23.

Megdöbbentő adatok a magyar közszféráról
70 ezer, a közszolgáltatások területén dolgozó munkavállaló hiányzik a közszférából, ezzel 10 százalékos az ágazatban a munkaerőhiány – közölte az InfoRádió kérdésére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak s Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint meglepő módon az elöregedés nem
sújtja a közalkalmazottak körét, mivel jellemzően fiatalokat foglalkoztat az állam.
https://infostart.hu/gazdasag/2018/05/18/megdobbento-adatok-a-kozszferarol

Bővebben...:

05.22.


Gyerektáborral húzná ki a nyári vakációt? Aligha ússza meg heti 40 ezer forint alatt!
A Harry Potter-szerepjáték tábortól a robotépítő kurzusokon át egészen a gourmand főzőtáborokig terjed a nyári gyerekprogramok skálája. A hosszú szünidőt nyilvánvalóan sok szülő csak efféle táborokat beiktatva tudja megoldani – ha bírja anyagilag.
http://hvg.hu/kkv/20180520_Gyerektaborral_huzna_ki_a_nyari_vakaciot_Aligha_ussza_meg_heti_40_ezer_forint_alatt

Bővebben...:

05.21.

Nem tilos irtani a kullancsot, csak teljességgel reménytelen
Brüsszel a közhiedelemmel ellentétben nem a kullancsok vegyszeres irtását tiltotta be, csupán egy konkrét vegyszer használatát, mert azt még az emberre is veszélyesnek találták
https://zoom.hu/hir/2018/05/19/nem-tilos-irtani-a-kullancsot-csak-teljesseggel-remenytelen/

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában