Kedvezményes ajánlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira

A kedvezményes jegyeket egységesen 30% árengedménnyel kínálják.


 

UTAZZ VELÜNK!

1.

2018.MÁJUS 12.

BESZTERCEBÁNYA, KÖRMÖCBÁNYA, SELMECBÁNYA

Indulás: 2018. május 12. reggel 6,00 óra Bp.XIII. Teve u.

Részvételi díj: 6000 Ft.

Jelentkezési - fizetési határidő: 2018. május 02. 16 óra Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Átutalás: ERSTE 11600006-70000006-12388377

2.

2018. JÚNIUS 22 – 24

BEREGSZÁSZ – NAGYSZŐLŐS – HUSZT ÉS KÖRNYÉKE

Betelt!

 


 

TÍZEZREKNEK FONTOS!

Megjelent: 2016. október 21. péntek


Így lesz a szolgálati járandóságból öregségi nyugdíj
Mikor alakul át a szolgálati járandóság öregségi nyugdíjjá, van-e erre lehetőség már a nyugdíjkorhatár betöltése előtt? Hogyan számolják ki az ellátások összegét, befolyásolja-e azt, ha valaki a járandóság mellett dolgozik? Összefoglaltuk.

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer 2012. január 1-jétől történt átalakítását követően azon személyek szolgálati nyugdíja, a
kik a fenti időpontban még nem töltötték be az 57-ik életévüket – 1955. évben, vagy azt követően születettek -, ezen időponttól a
korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény (Khtv.)  vonatkozó rendelkezései alapján, már nem saját jogú nyugdíjként, hanem szolgálati járandóságként kerül tovább folyósításra. Az érintettek járandóságukat a személyi jövedelemadó mindenkori mértékének megfelelő csökkentéssel kapják, azonban bizonyos jól meghatározott esetekben a járandóság tovább folyósított összege nem csökkenthető.
Mely időponttól válik a szolgálati járandóságban részesülő személy ismét saját jogú nyugdíjassá és milyen összegben kerül tovább folyósításra az ellátás?
A Khtv. 18. § (2) bekezdése meghatározza, hogy amennyiben a szolgálati járandóságban részesülő személy a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betölti, az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésének napjától a szolgálati járandóság csökkentés nélküli teljes összegét öregségi nyugdíjként kell tovább folyósítani. A szolgálati járandóságok öregségi nyugdíjként történő tovább folyósítása során öregségi nyugdíjkorhatárként már nem a korábban alkalmazott kedvezményes korhatár az irányadó, hanem a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvényben (a továbbiakban: Tny.) meghatározott általános nyugdíjkorhatárt kell alkalmazni.
A különböző korcsoportokra alkalmazandó Tny. hatályos rendelkezései szerinti az öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatárok:

♦         1955-ben született, a betöltött 64. életév,

♦         1956-ban született, a 64. életév betöltését követő 183 nap,

♦         1957-ben vagy azt követően született, a betöltött 65. életév.

Például: 1961. február 25-én született férfi részére 2011. december 31-étől megállapításra került szolgálati nyugdíj, mely nyugellátási az illető 2012. január 1-jétől kezdődően szolgálati járandóságként kapja. Az érintett személy irányadó öregségi nyugdíjkorhatára, a hatályos jogi szabályozás szerint,a 65. betöltött életév, ezért saját jogú nyugdíjas státusza 2026. február 25. napjától áll vissza.
Változhat-e a nyugdíj összege a korhatár betöltésekor? A szolgálati járandóság csökkentés nélküli összege az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésétől csak abban az esetben változhat, ha az érintett személy a járandóság folyósításának tartama alatt legalább 365 nap szolgálati időt szerzett, és ennek alapján a nyugdíjbiztosítási szervtől öregségi nyugdíj újbóli kiszámítását kéri, továbbá az újraszámított nyugellátás összege magasabb lenne, mint a korábban megállapított szolgálati járandóságnak az újraszámítás  időpontjában folyósításra kerülő csökkentés nélküli összege.  Meg kell jegyezni, hogy a fent említett újbóli számítás során is már a Tny. általános szabályai szerint kell kiszámítani a nyugellátás összegét, ami azt jelenti, hogy az újraszámításnál az 1988-tól megszerzett összes nyugdíjjárulék-alapot szolgáló kereset kerül figyelembe vételre, míg az összehasonlítás  alapjául szolgáló korábbi szolgálati járandóság tovább folyósított összege annak megállapítását megelőző 365 napi nyugdíjjárulék alapot képező kereset figyelembe vételével került kiszámításra és megállapításra. Az előzőekben említett újraszámítás tekintetében a jogszabály külön igényérvényesítési határidőt szab meg. Az öregségi nyugdíj ismételt kiszámítására irányuló kérelmet az érintett személy a nyugdíjkorhatára betöltését követő 6 hónapon belül nyújthatja be, a határidő elmulasztása jogvesztő. A határidő mulasztása tekintetében az érintett személynek a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényben foglaltak szerint igazolási kérelem előterjesztésére van lehetősége. Szolgálati járandóságban részesülő személy saját jogú nyugdíjra való jogosultsága a nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően A szolgálati járandóságban részesülő személy nem minősül saját jogú nyugdíjasnak, ezért a járandóság folyósítása melletti keresőtevékenysége alapján az érintett személy nyugdíjjogosultságnál figyelembe vehető szolgálati időt szerez. Ennek alapján, kizárólag nők esetében, a járandóság folyósítása melletti  keresőtevékenységgel a nők kedvezményes nyugdíjazásához szükséges jogosultsági idő megszerzésére is lehetőség nyílik, mely alapján az érintett járandóságban részesülő nő a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatára betöltése napját megelőző időponttól saját jogú nyugdíjassá válhat. Ezen lehetőség esetében fontos megemlíteni, hogy a nők kedvezményes nyugdíjának megállapítását külön igénybejelentés előterjesztésével kell kérelmezni, a
kedvezményes nyugdíj kiszámításakor pedig szintén a Tny. általános szabályai lesznek az irányadóak, azaz a nyugdíj alapjául szolgáló havi átlagkereset ebben az esetben is az 1988-tól a nyugdíjazásig szerzett nyugdíjjárulék alapjául szolgáló keresetek alapján kerül majd kiszámításra.További kedvezményként kell megemlíteni, hogy a nyugellátás megállapítása során arra is tekintettel kell lenni, hogy az érintett személy rendelkezik-e 2011. december 31-éig megállapított úgynevezett rögzített szolgálati nyugdíjjal, ugyanis abban az esetben „versenyeztetni” kell a  kedvezményesen megállapításra kerülő nyugdíj összegét a rögzített szolgálati nyugdíjnak az időközi nyugdíjemelésekkel növelt összegével, és saját jogú  nyugdíjként a kedvezőbb összeget kell megállapítani és folyósítani. Ezen esetben tehát, a nyugellátás összege nem lehet alacsonyabb a korábban megállapított
szolgálati járandóság összegénél.

 


 

04.21.

Megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal, minisztériumi irányítás alá kerülhet az igazságszolgáltatás
Az már lassan kész tény, hogy az OBH megszűnik és az Igazságügyi Minisztérium alá tagozódunk be A bírósági legendák szerint viszont Handó kimondottan jó viszonyt ápol Lévai Anikóval, Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, van, aki ennek tulajdonítja, hogy a bírói szervezeten belüli népszerűtlenség és a kormánnyal időnként felvállalt konfliktusok ellenére is a helyén maradhatott.
https://444.hu/2018/04/20/megszunhet-az-orszagos-birosagi-hivatal-miniszteriumi-iranyitas-ala-kerulhet-az-igazsagszolgaltatas

Bővebben...:

04.20.

Ami a kampányból kimaradt: kiszolgáltatott dolgozók, szétforgácsolt érdekvédelem
Majd ezer szakszervezet működik az országban, ám a munkavállalók alig 10 százaléka szakszervezeti tag, még ennél is kevesebb a versenyszférában, ahol pedig jóval nagyobb a kiszolgáltatottság. Az utóbbi két év béremelései például sok helyen elolvadtak, ezzel sem a kormány, sem az érdekvédők nem kezdenek semmit.
http://hvg.hu/kkv/20180418_Ami_az_ellenzeki_kampanybol_kimaradt_kiszolgaltatott_melosok_pusztulo_erdekvedelem

Bővebben...:

04.19.

Új drog jelent meg Józsefvárosban: a kréta
Új anyag bukkant fel a józsefvárosi feketepiacon, a kréta nevű keverék egyszerre tartalmaz kábítószernek minősülő vegyületet és új pszichoaktív anyagot - írja a Zsaru Magazin, ami egy krétadíler elfogásáról is beszámolt.
https://index.hu/belfold/2018/04/18/uj_drog_jelent_meg_a_feketepiacon_a_kreta/

Bővebben...:

04.18.

Jövő kedden zárva lesz a rendőrség
Azt írták, hogy április 24-e, Szent György napja a rendőrség napja, amely az állomány számára munkaszüneti nap.
https://index.hu/belfold/2018/04/17/jovo_kedden_zarva_lesz_a_rendorseg/

Bővebben...:

04.17.

A felejtés joga: ki, mikor, hogyan kérheti nyilvántartott adatai törlését?
Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint a munkavállalóknak és ügyfeleknek joguk van ahhoz, hogy a velük kapcsolatban álló cég törölje a róluk tárolt adatokat. A felejtés jogát azonban nem minden esetben lehet teljesíteni.
http://hvg.hu/kkv/20180416_felejtes_joga_adatok_torlese_gdpr

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában