06.12.

Megjelent: 2018. június 12. kedd

Kényes adatainkat is elnyeli a magyar egészségügy
Súlyos ellentmondás feszül a nemrég hatályba lépett uniós adatvédelmi rendelet (GDPR) és a még épp csak elindult nagy magyar egészségügyi adatbázis között.
http://nepszava.hu/cikk/1161976-kenyes-adatainkat-is-elnyeli-a-magyar-egeszsegugy

Újra napirenden a tanév meghosszabbítása
Két hetes, "táborszerű" foglalkozásokkal rövidítené a nyári szünetet a kormány az általános iskolákban – értesült lapunk.
http://nepszava.hu/cikk/1161979-ujra-napirenden-a-tanev-meghosszabbitasa

Kövér az alkotmányrevízióról: A magam részéről nagy szükségét nem látom
Az indokát és részleteit nem tudják, de szükségét sem igazán érzik a kormánypártok politikusai az alaptörvény felülvizsgálatának, amit Orbán Viktor vetített előre múlt héten. De akkor mire gondolhatott a "költő"?
http://hvg.hu/itthon/20180611_Kover_az_alkotmanyreviziorol_a_magam_reszerol_nagy_szukseget_nem_latom

Jogszabályfigyelő 2018 – 23. hét
A 2018/78–81. számú Magyar Közlönyök legfrissebb újdonságai, valamint a Kúria sajtóközleményei közül válogattunk.
http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/jogszabalyfigyelo-2018-23-het

2,4 milliárdot kapott az államtól a falu, ahol Orbán Viktor külön megköszönte, hogy rá szavaztak
A Szabad Pécs szúrta ki, hogy a hétfőn megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány 2,4 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el Vajszló Nagyközség infrastruktúra fejlesztésének támogatására.
https://444.hu/2018/06/11/24-milliardot-kapott-az-allamtol-a-falu-ahol-orban-viktor-kulon-megkoszonte-hogy-ra-szavaztak

Egyszer használatos magyar munkások – Szilágyi János: A jó munkaerő már elment az országból, a közmunkással meg nem lehet mit kezdeni
Az Orbán-kormány az egymillió munkahely ígérete után gyors sikert akart, ezért úgy növelték a foglalkoztatást, hogy bármi áron szakmát adnak a gyerekek kezébe. Hogyan lehet funkcionális analfabéta gyerekeknek szakmát adni? Úgy, hogy csinálnak egy lebutított szakképzést – mondja Szilágyi János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara korábbi képzési és oktatási igazgatója, aki 2016-ban mondott fel. Ma már ő is sok mindent másképp csinálna.
http://168ora.hu/itthon/egyszer-hasznalatos-magyar-munkasok-szilagyi-janos-a-jo-munkaero-mar-elment-az-orszagbol-a-kozmunkassal-meg-nem-lehet-mit-kezdeni-151204

Tízezer szülő nem kérte lányának az ingyenes HPV-oltást
A méhnyakrák vezető haláloknak számít Magyarországon, és az esetek 99 százalékánál kimutatható a HPV. Évente 1200-1300 magyar nőnél diagnosztizálják a betegséget, az érintettek fele életét veszti a daganatos megbetegedés miatt.
http://hvg.hu/itthon/20180612_tizezer_szulo_nem_kerte_lanyanak_az_ingyenes_hpv_oltast

A Duna-deltában is megjelent a sertéspestis 
Terjed a kór.Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát azonosították házi sertésekben a román állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságok a Duna-deltában, az ukrán határ szomszédságában fekvő Ceatalchioi és Salceni falvakban – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség.
http://hvg.hu/itthon/20180611_A_Dunadeltaban_is_megjelent_a_sertespestis

Kiskunhalason adót akarnak kivetni az esővízre is
Kiskunhalason a lakosság anyagi hozzájárulásával kívánják megoldani a csapadékvíz-elvezetést.
http://www.sztarklikk.hu/kozelet/kiskunhalason-megadoztatjak-az-esvizet/338621/

 


 

07.16.

Változnak a digitális archiválás szabályai
2018. július 1-től hatályba lépett a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet, mely már többféle módon biztosít lehetőséget a kötelezően megőrzendő iratok és okiratok digitális archiválására vonatkozóan.
http://ado.hu/rovatok/ado/valtoznak-a-digitalis-archivalas-szabalyai

Bővebben...:

07. 15.

KSH-jelentés, 2017: A magyarok nem tanulnak, de legalább dolgoznak

Rekord alacsony szinten van a munkanélküliség, az iskolázottságot nézve azonban jócskán le vagyunk maradva a sokat emlegetett V4-ekhez képest. Ez derül ki a KSH éves jelentéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20180713_ksh_eves_jelentes_munkeropiac_oktatas?s=hk

Bővebben...:

07. 14.

A képviselők járandósága nő - sok dolgozóé csökken

Havi bruttó kétszázezer forinttal emelnék a parlamenti képviselők tiszteletdíját. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága viszont meg sem hallgatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnökét, aki arról beszélt volna, hogy a cafeteria adóztatási szabályainak változása miatt az érintett dolgozók évi nettó jövedelme nyolcvan-kilencvenezer forinttal csökken - írta közleményében a Maszsz.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria-szakszervezet-beren-kivuli-juttatasok.666145.html

Bővebben...:

07. 13.

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre.

http://nepszava.hu/3001353_fel-kell-keszulni-hogy-embert-olnek-az-irodaban

Bővebben...:

07.12.

 

Csak hergelik a közszférát
Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.
http://nepszava.hu/3001236_csak-hergelik-a-kozszferat

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában