05.15.

Megjelent: 2018. máj. 15. kedd

Új traffipax-módszert vetett be a rendőrség - megúszni nem lehet
A hegylakok.hu motoros portál olvasói jelezték, hogy az Ausztriában és Németországban elterjedt trükk már Magyarországon is működik: a rendőrök jelöletlen autókból rögzítik a szabálytalanságokat, köztük a gyorshajtást is.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_traffipax-modszert_vetett_be_a_rendorseg_meguszni_nem_lehet.662391.html

Jogszabályfigyelő 2018 – 19. hét
Alábbi cikkünkben a 2018/61–64. számú Magyar Közlönyök legfrissebb újdonságai, illetve a Hivatalos Értesítőben megjelent utasítások, valamint az adóhatósági tájékoztatók közül válogattunk.
http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/jogszabalyfigyelo-2018-19-het

Összehúzzák a nadrágszíjat a PDSZ-nél
Már a tartalékait kezdte felélni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha minden a régi mederben folyik tovább, gazdaságilag egyre szorultabb helyzet állt volna elő –
http://nepszava.hu/cikk/1159815-osszehuzzak-a-nadragszijat-a-pdsz-nel

Még mindig tízezrével vándorolnak el a fiatalok Magyarországról
Az Eurostat 2017-es adatai és a Portfolio friss becslései alapján tavaly már több mint 610 ezer magyar állampolgár élhetett az Európai Unióban más tagállamaiban, ez a szám mintegy 25 ezerrel magasabb, mint 2016-ban. A számok azt mutatják, hogy lassult a nettó kivándorlás, de nincs szó a folyamat megfordulásáról. Ráadásul a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a fiatal, munkaképes korú népesség megy el Nyugat-Európába dolgozni.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/meg-mindig-tizezrevel-vandorolnak-el-a-fiatalok-magyarorszagrol.285136.html

Trócsányi bejelentette, hogy jönnek a különbíróságok
Most már nincsenek akadályok, Trócsányi többször beszélt arról, hogy nem tesznek le a különbíróságok elképzelésének megvalósításáról.
https://444.hu/2018/05/14/trocsanyi-bejelentette-hogy-jonnek-a-kulonbirosagok

Pintér Sándor nem változtat a szerinte sikeres csapatán
Nem kíván változtatni a szerinte sikeres minisztériumi csapatán, azaz a jövőben is Kontrát Károly és Pogácsás Tibor államtitkárokkal, Felkai László közigazgatási államtitkárral, valamint Papp Károly országos rendőrfőkapitánnyal kíván együtt dolgozni. Papp Károly a későbbiekben a Belügyminisztérium rendészeti főigazgatója lehet, erről a kormányon belüli egyeztetések lezárulnak.
https://zoom.hu/hir/2018/05/14/pinter-sandor-nem-valtoztat-a-szerinte-sikeres-csapatan/

Leendő honvédelmi miniszter: A honvédséget az alapoktól kell újraépíteni
A nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság közös ülésén hallgatta meg a leendő honvédelmi minisztert, Benkő Tibort. A meghallgatás azért is volt érdekes, mivel a miniszterjelölt abszolút újonc – és nemcsak a kormányzásban, hanem úgy általában a politikában is, hiszen a Magyar Honvédség vezérkari főnöki posztjáról került a honvédelmi tárca élére.
https://index.hu/belfold/2018/05/14/benko_tibor_honvedelmi_miniszter_meghallgatas_orszaggyules_bizottsag/

Keresztény-konzervatív nagypapába bújt Oravecz Nóra lesz az új csúcsminiszter
Konkrétumokat szinte egyáltalán nem mondott bizottsági meghallgatásán a miniszterként az oktatásért, a kultúráért és a sportért is felelős 68 éves orvosprofesszor, Kásler Miklós a kulturális bizottságban. Az egészségügyről már meggyőzőbben beszélt.
https://24.hu/belfold/2018/05/14/kereszteny-konzervativ-nagypapaba-bujt-oravecz-nora-lesz-az-uj-csucsminiszter/

Ilyen egészségügyet tervez Kásler Miklós
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ilyen_egeszsegugyet_tervez_kasler_miklos.662407.html

Megfojtaná – Orbán és Budapest
Orbán Viktor előre szólt: Budapest április 8-i magatartása aligha marad büntetlenül. A „bűnös város” lázadását gyors megtorlás követheti, hiszen az előkészületeket erre már az előző kormányzati ciklusokban megtették. Maga az önkormányzatiság is veszélyben van.
http://magyarnarancs.hu/belpol/megfojtana-110681

Magáncégek érdekeit is kiszolgálja a jövőben a magyar hírszerzés
Információink szerint Orbán Viktor már a választások előtt eldöntötte, hogy szakít az elmúlt 28 év gyakorlatával, és a jövőben sokkal aktívabban kívánja felhasználni a titkosszolgálatokat – elsősorban a hírszerzést – a kormány a stratégiai gazdasági és politikai döntéseinek előkészítéséhez, valamint a magyar érdekek védelme mellett, azok képviseletére és az érvényesítésére is. Ugyanakkor a korábbiakhoz képest a kormány várhatóan konkrétabb hírigényt fogalmaz majd meg titkosszolgálatokkal szemben.
https://zoom.hu/hir/2018/05/14/magancegek-erdekeit-is-kiszolgalja-a-jovoben-a-magyar-hirszerzes/

Beragadt a családi pótlék - Árulkodó konvergencia program
A kormány a napokban elküldte Brüsszelbe a 2018-2022. közötti konvergencia programját. Ebből egyértelműen kiderül, hogy folytatni kívánják a szegényellenes poltikájukat, és a nyugdíjasok továbbra sem számíthatnak igazságosabb ellátási rendszerre.
http://nepszava.hu/cikk/1159721-beragadt-a-csaladi-potlek---arulkodo-konvergencia-program

Érik a pofon a kisnyugdíjasoknak és a szegényeknek - ezt tervezi a kormány
Koherens program ugyan még nincs, de a Brüsszelbe küldött konvergenciajelentés sokat elárul az Orbán-kormány elképzeléseiről a 2022-ig tartó időszakra. A legfontosabbak egyike, hogy miközben évi 4-5 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak a bruttó nemzeti termék arányában, addig négy év alatt a társadalmi juttatásokra, a szociális háló működtetésére 1,3 százalékkal kevesebbet szánnak - figyelmeztet a Népszava.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/erik_a_pofon_a_kisnyugdijasoknak_es_a_szegenyeknek_ezt_tervezi_a_kormany.662377.html

Egyedi daganatdiagnosztika lesz elérhető otthonunkban
Remélik, hogy 5 év múlva valamilyen hatékony diagnosztikai eljárást le tudnak tenni az asztalra.
http://weborvos.hu/lapszemle/egyedi-daganatdiagnosztika-lesz-elerheto-otthonunkban-245692

 

 


 

05.25.

Az utolsó filléreket is kifacsarják az autósokból Budapesten
Új parkolási övezetek lehetnek Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén pedig óránként 525 forintra emelkedhet a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkenhetnek a parkolási díjak – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslatból.
http://168ora.hu/itthon/az-utolso-fillereket-is-kifacsarjak-az-autosokbol-budapesten-150368

Bővebben...:

05.24.

Elképesztő bónuszok repkedtek Varga Mihály minisztériumában, 7,8 milliárdot osztottak szét
Varga Mihály átlagosan 4,5 millió forinttal jutalmazta meg az NGM hozzávetőlegesen 1700 alkalmazottját.
http://168ora.hu/itthon/elkepeszto-bonuszok-repkedtek-varga-mihaly-miniszteriumaban-78-milliardot-osztattak-szet-150309

Bővebben...:

05.23.

Megdöbbentő adatok a magyar közszféráról
70 ezer, a közszolgáltatások területén dolgozó munkavállaló hiányzik a közszférából, ezzel 10 százalékos az ágazatban a munkaerőhiány – közölte az InfoRádió kérdésére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak s Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint meglepő módon az elöregedés nem
sújtja a közalkalmazottak körét, mivel jellemzően fiatalokat foglalkoztat az állam.
https://infostart.hu/gazdasag/2018/05/18/megdobbento-adatok-a-kozszferarol

Bővebben...:

05.22.


Gyerektáborral húzná ki a nyári vakációt? Aligha ússza meg heti 40 ezer forint alatt!
A Harry Potter-szerepjáték tábortól a robotépítő kurzusokon át egészen a gourmand főzőtáborokig terjed a nyári gyerekprogramok skálája. A hosszú szünidőt nyilvánvalóan sok szülő csak efféle táborokat beiktatva tudja megoldani – ha bírja anyagilag.
http://hvg.hu/kkv/20180520_Gyerektaborral_huzna_ki_a_nyari_vakaciot_Aligha_ussza_meg_heti_40_ezer_forint_alatt

Bővebben...:

05.21.

Nem tilos irtani a kullancsot, csak teljességgel reménytelen
Brüsszel a közhiedelemmel ellentétben nem a kullancsok vegyszeres irtását tiltotta be, csupán egy konkrét vegyszer használatát, mert azt még az emberre is veszélyesnek találták
https://zoom.hu/hir/2018/05/19/nem-tilos-irtani-a-kullancsot-csak-teljesseggel-remenytelen/

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában