03.13.

Megjelent: 2018. március 13. kedd

Visszatartók
Honnan és hová? Kikkel? Kik nélkül? Min és kiken keresztül? Miért és mi végre? Na és pláne hogy miért ne?!
https://mno.hu/marabu/visszatartok-2453010

Nehéz lesz elmenekülni: arcfelismerő szemüveget kaptak a pekingi rendőrök
Kínában kiemelten foglalkoznak az arcfelismeréses technológiával. Ennek legújabb hozadékát a pekingi rendőrök élvezhetik.
http://hvg.hu/tudomany/20180312_arcfelismero_szemuveget_kaptak_a_pekingi_rendorok

A választások előtt két héttel tüntetnek az egészségügyi dolgozók
Miután a kormány nem volt hajlandó tárgyalásokat kezdeni a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) által javasolt bértábláról, előbbi tüntetést szervez március 24-én. A megmozdulás 14 órától lesz a budapesti Alkotmány utcában – írja a Mérce.
https://mno.hu/belfold/a-valasztasok-elott-ket-hettel-tuntetnek-az-egeszsegugyi-dolgozok-2453066

A FESZ tüntet, a mentőszakszervezet bizakodik
Sikerült a kormánynak leszerelnie a demonstrációra készülő két egészségügyi szakszervezet egyikét. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán jelentette be, hogy kiszáll a március 24-ére Budapestre tervezett tüntetés szervezéséből.
http://nepszava.hu/cikk/1155106-a-fesz-tuntet-a-mentoszakszervezet-bizakodik

Volt energetikai államtitkár: átverés a 12 ezres támogatás a fűtéshez
Holoda Attila korábbi energetikai államtitkár szerint csak egy kampányfogás a kormány részéről az, hogy a nagy hidegre való tekintettel szeretnék 12 ezer forinttal támogatni a gázzal fűtő háztartásokat, de átverésnek, vagy álszent magatartásnak is lehet nevezni.
http://www.atv.hu/belfold/20180312-volt-energetikai-allamtitkar-atveres-a-12-ezres-tamogatas-a-futeshez

Nyugdíjas kártya
A számos nyugdíjas szervezet közül csak az Idősek Tanácsának tagjait hívta találkozásra a kormány – tudhattuk meg a Népszava 2018. március 3-i számából. Nem véletlenül, hiszen ennek az egyesületnek az elnöke, Kusovszky Imréné 2016 decemberében már hűségesküt tett a végrehajtó hatalomnak: Vajon miként vélekedik erről a differenciálatlan választás előtti
osztogatásról az Állami Számvevőszék, a Költségvetési Tanács és Árpád-házi Szent Erzsébet, a szegények és elesettek igaz gyámolítója?
http://nepszava.hu/cikk/1155068-nyugdijas-kartya

Nem rokonai fizették Semjén útjait
Olyan üzletember utalta át a svéd utak költségét, aki egyébként rengeteg állami pénzhez jutott
https://mno.hu/belfold/nem-rokonai-fizettek-semjen-utjait-2452994

Politikáról egy szót se! - így működik egy kamupárt
Megdöbbentő részleteket mesélt a korábban is kamupárt-gyanús Medete párt egy már elvérzett egyéni képviselőjelöltje a hvg.hu-nak arról, hogyan működteti hálózatát a szervezet. 150 ezer forint 500 ajánlásért a hülyének is megéri, nem csoda, ha még a helyi postás is benne van az üzletben. Politikáról beszélni tilos, kampányolni minek – folytatás csak erős idegzetűeknek.
http://hvg.hu/itthon/20180312_Itt_a_vallomas_hogyan_mukodik_a_kamupart

Jogszabályfigyelő 2018 – 10. hét
Alábbi cikkünkben, mivel a 2018/31–34. számú Magyar Közlönyök újdonságai között szakmai közérdeklődésre számot tartó jogszabály nem jelent meg, az aktuális, adózást érintő tájékoztatók, közlemények közül válogattunk.
http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/jogszabalyfigyelo-2018-10-het

A vak bűdi Rómeó a helyi romák utolsó mentsvára
A tiszavasvári bűdi cigánytelep egyetlen nem-roma lakója egy 45 éves látássérült férfi, aki, miután a szeme tönkrement, abban találta meg magát, hogy a helyi szegények pártfogója lett. A bűdi telepre egy roma lány után jött még huszonévesen, szerelme miatt azonban szülei kitagadták. Élete értelme négy éves kislánya, akit feleségével rögtön születése után, telepi roma szülőktől fogadtak örökbe nyílt örökbefogadással. Ismerjék meg Kiss Zsoltot!
https://abcug.hu/a-vak-budi-romeo-a-helyi-romak-utolso-mentsvara/

 

 


 

07.16.

Változnak a digitális archiválás szabályai
2018. július 1-től hatályba lépett a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet, mely már többféle módon biztosít lehetőséget a kötelezően megőrzendő iratok és okiratok digitális archiválására vonatkozóan.
http://ado.hu/rovatok/ado/valtoznak-a-digitalis-archivalas-szabalyai

Bővebben...:

07. 15.

KSH-jelentés, 2017: A magyarok nem tanulnak, de legalább dolgoznak

Rekord alacsony szinten van a munkanélküliség, az iskolázottságot nézve azonban jócskán le vagyunk maradva a sokat emlegetett V4-ekhez képest. Ez derül ki a KSH éves jelentéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20180713_ksh_eves_jelentes_munkeropiac_oktatas?s=hk

Bővebben...:

07. 14.

A képviselők járandósága nő - sok dolgozóé csökken

Havi bruttó kétszázezer forinttal emelnék a parlamenti képviselők tiszteletdíját. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága viszont meg sem hallgatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnökét, aki arról beszélt volna, hogy a cafeteria adóztatási szabályainak változása miatt az érintett dolgozók évi nettó jövedelme nyolcvan-kilencvenezer forinttal csökken - írta közleményében a Maszsz.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria-szakszervezet-beren-kivuli-juttatasok.666145.html

Bővebben...:

07. 13.

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre.

http://nepszava.hu/3001353_fel-kell-keszulni-hogy-embert-olnek-az-irodaban

Bővebben...:

07.12.

 

Csak hergelik a közszférát
Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.
http://nepszava.hu/3001236_csak-hergelik-a-kozszferat

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában