02.12.

Megjelent: 2018. február 12. hétfő

Ez veszélyes!
A közlekedési táblákra ki kell írni, hogy NEM KORMÁNYINFORMÁCIÓ, és máris hitelesebbek lesznek.
https://mno.hu/marabu/ez-veszelyes-2446387

Jövő csütörtöktől megint sztrájkba lépnek a hivatalokban
A kormány szerint ez nem bérharc. A januári után újra munkabeszüntetéssel tiltakoznak a bérhelyzetük javítása érdekében az önkormányzati dolgozók. Azonban most egy nappal hosszabb lesz a sztrájk időszaka: február 15-től február 19-ig tart a demonstráció.
http://mfor.hu/cikkek/138734.html

Rémes körülmények a Gyorskocsi utcai fogdában
A fegyőrök és a fogvatartottak is undorító körülmények között töltik napjaikat a BRFK Gyorskocsi utcai fogdájában. Az ombudsman ajánlásaira az idén megkezdik a felújítást.
http://nepszava.hu/cikk/1152561-remes-korulmenyek-a-gyorskocsi-utcai-fogdaban

A NAV-dolgozók már megkapták a béremelést - ennyit visznek haza
Az életpályamodell újabb, 15 százalékos fizetésemelést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak, az adóhatóság munkatársai már megkapták emelt összegű fizetésüket - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_nav-dolgozok_mar_megkaptak_a_beremelest_ennyit_visznek_haza.656584.html

Várna 2020-ig egy térdműtétre?
Mintegy 30 ezer beteg szerepel az állami egészségügy várólistáján, van olyan kórház, ahol térdprotézis-beültetésre csak 2020-ra van időpont, de az egyszerűbb vizsgálatok esetében is hosszú a várólista. A
https://mno.hu/belfold/varna-2020-ig-egy-terdmutetre-2446477
 
Palkovics: megérkeztek az idei első megemelt fizetések a felsőoktatási dolgozókhoz
Megérkeztek az idei első, újabb öt százalékkal megemelt fizetések a felsőoktatásban dolgozóknak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára szombaton az MTI-nek.
http://eduline.hu/felsooktatas/2018/2/10/fizetesek_Palkovics_LAJ4FC

Felvételi kisokos: ki számít hátrányos helyzetűnek?
Ki kaphat többletpontot a 2018-as felvételin hátrányos helyzet alapján? Milyen dokumentumokkal kell bizonyítani a hátrányos helyzetet?
http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2018/2/10/Felveteli_kisokos_ki_szamit_hatranyos_helyz_4KC6XQ

Magyar Civil Becsületrendet kapott Csillag Ádám és Majtényi László
Az Ars Humanica Hungarica Kör, az a keresztény humánum alapvető értékeit képviselő és hirdető szellemi társulás, amit tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói hoztak létre, hetedik alkalommal ma délben adta át az általa alapított Magyar Civil Becsületrend kitüntetést a budapesti Fészek Művészklubban. A magyar művészek és az értelmiség ikonikus találkozóhelyének nem csupán színháztermét, hanem még az egyik szomszédos termet is megtöltötte a kitüntetendők tisztelői.
http://ww2.infovilag.hu/2018/02/10/magyar-civil-becsuletrendet-kapott-csillag-adam-es-majtenyi-laszlo

Befedik az Andrássy utat egy 1848 méter hosszú magyar zászlóval
Már lehet nevezni zászlóvivőnek.
http://hvg.hu/kultura/20180211_Befedik_az_Andrassy_utat_egy_1848_meter_hosszu_magyar_zaszloval

Áder: A Fidesz nem támogatja, hogy olyanok is szavazhassanak, akik nem élnek Magyarországon és nem adófizetői az országnak
Unbeliever coub-mesternek tartozunk hálával, amiért archív felvételek között ráakadt az akkor még teljes arcszőrzetet viselő Áder János 1993 szeptember 28-i felszólalására. A Fidesz pártpolitikusa akkor még egész politikai közössége nevében beszélt arról a parlamentben, miért nem támogatja a külhoni magyarok szavazati jogát.
https://444.hu/2018/02/11/ader-a-fidesz-nem-tamogatja-hogy-olyanok-is-szavazhassanak-akik-nem-elnek-magyarorszagon-es-nem-adofizetoi-az-orszagnak

Elképesztő pompa jellemzi a Lázár János és családja erdőgazdaságainak szívében álló, tanácsadója nevén lévő kastélyt
Csak a kancelláriaminiszter és rokonsága földjein keresztül lehet bejutni, egy több száz méteres magánúton. Most légi felvételekkel leplezték le a hivalkodó luxust.
http://168ora.hu/itthon/elkepeszto-pompa-jellemzi-a-lazar-janos-es-csaladja-erdogazdasagainak-sziveben-allo-tanacsadoja-neven-levo-kastelyt-145090

Csak a sodrófát hiányolták
Carlo, a telepi focista pontosan tudja, mit jelent a nélkülözés, milyen érzés telente a fűtetlen házban fagyoskodni. Ahogy azok a hátrányos helyzetű roma gyerekek is, akik részt vettek az AppArt Egyesület színházi nevelési előadásán. A gettóban élő Carlo történetén keresztül saját életükhöz kaptak útmutatást: hogyan boldogulhatnak önerőből, hogyan törthetnek ki a szegénységből. Az előadás kimondva-kimondtalanul arra is reflektál, hogy Magyarországon egyre több fiatal hagyja ott az iskolát, hogy inkább közmunkásnak álljon.
https://abcug.hu/csak-sodrofat-hianyoltak/

 

 


 

05.25.

Az utolsó filléreket is kifacsarják az autósokból Budapesten
Új parkolási övezetek lehetnek Újbudán és Zuglóban, az V. kerület nagy részén pedig óránként 525 forintra emelkedhet a várakozási díj, míg az állatkertnél csökkenhetnek a parkolási díjak – derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott javaslatból.
http://168ora.hu/itthon/az-utolso-fillereket-is-kifacsarjak-az-autosokbol-budapesten-150368

Bővebben...:

05.24.

Elképesztő bónuszok repkedtek Varga Mihály minisztériumában, 7,8 milliárdot osztottak szét
Varga Mihály átlagosan 4,5 millió forinttal jutalmazta meg az NGM hozzávetőlegesen 1700 alkalmazottját.
http://168ora.hu/itthon/elkepeszto-bonuszok-repkedtek-varga-mihaly-miniszteriumaban-78-milliardot-osztattak-szet-150309

Bővebben...:

05.23.

Megdöbbentő adatok a magyar közszféráról
70 ezer, a közszolgáltatások területén dolgozó munkavállaló hiányzik a közszférából, ezzel 10 százalékos az ágazatban a munkaerőhiány – közölte az InfoRádió kérdésére a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak s Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint meglepő módon az elöregedés nem
sújtja a közalkalmazottak körét, mivel jellemzően fiatalokat foglalkoztat az állam.
https://infostart.hu/gazdasag/2018/05/18/megdobbento-adatok-a-kozszferarol

Bővebben...:

05.22.


Gyerektáborral húzná ki a nyári vakációt? Aligha ússza meg heti 40 ezer forint alatt!
A Harry Potter-szerepjáték tábortól a robotépítő kurzusokon át egészen a gourmand főzőtáborokig terjed a nyári gyerekprogramok skálája. A hosszú szünidőt nyilvánvalóan sok szülő csak efféle táborokat beiktatva tudja megoldani – ha bírja anyagilag.
http://hvg.hu/kkv/20180520_Gyerektaborral_huzna_ki_a_nyari_vakaciot_Aligha_ussza_meg_heti_40_ezer_forint_alatt

Bővebben...:

05.21.

Nem tilos irtani a kullancsot, csak teljességgel reménytelen
Brüsszel a közhiedelemmel ellentétben nem a kullancsok vegyszeres irtását tiltotta be, csupán egy konkrét vegyszer használatát, mert azt még az emberre is veszélyesnek találták
https://zoom.hu/hir/2018/05/19/nem-tilos-irtani-a-kullancsot-csak-teljesseggel-remenytelen/

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában