01.14.

Megjelent: 2018. január 14. vasárnap


A méret a lényeg
Egy szociológus pontosan meg tudná magyarázni. Vagy egy politológus. Vagy akár egy újságolvasó urológus is.
https://mno.hu/marabu/a-meret-a-lenyeg-2439924

Az életpályamodell megbukott, a tanárok menekülnek a szakmájukból, de a helyettes államtitkár szerint csak riogatás az egész
A friss tanári diplomát szerző fiatalok közül sokan elhelydzkedni sem próbálnak meg valamelyik iskolában az alacsony kezdő fizetések miatt, a tanárhiányt pedig év közben nem lehet megszüntetni – derül ki az ATV riportjából.
http://168ora.hu/itthon/az-eletpalyamodell-megbukott-a-tanarok-menekulnek-a-szakmajukbol-de-a-helyettes-allamtitkar-szerint-csak-riogatas-az-egesz-143583

Meghökkentő módon támogatja a magyar kormány a kínai gyógyászatot
Ha nincs szakmai tapasztalata, két évre, ha van, akkor öt évre kaphatja meg a magyarországi működési engedélyt az, aki hagyományos kínai gyógyászattal óhajt foglalkozni – ezt a meghökkentő feltételt köti ki egy január elsejétől hatályos kormányrendelet. Míg az európai gyógyászatban bevett gyakorlat, hogy a kezdők csak megfelelő szakmai felügyelet mellett dolgozhatnak, a keleti mozgás- és masszázsterápia, az akupunktúra vagy az akupresszúra gyakorlói, úgy látszik, magyar terepen nagyobb bizalmat élveznek.
http://hvg.hu/gazdasag/201802__kinai_gyogyaszat__magyar_betegek__konnyitett_mukodes__selyem_kozeput

A kórházellátó egy rakás közpénzt fizetett külsős tanácsadóknak, akik megmondták, hogy
ne vegyenek 700 millió forinttal olcsóbb lélegeztetőgépeket Máig késik a hazai kórházakba szánt számos lélegeztetőállomás, új ágyak, mikrobiológiai laborberendezések és aneszteziológiai munkaállomások szétosztása azért, mert a beszerzésekért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK) – legalábbis az eljárások mai állása szerint – törvénysértésen kapták.
http://magyarnarancs.hu/belpol/a-korhazellato-egy-rakas-kozpenzt-fizetett-kulsos-tanacsadoknak-akik-megmondtak-hogy-ne-vegyenek-700-millio-forinttal-olcsobb-lelegeztetogepeket-108727

Menekülnek a vidékről, ahonnan nézve Nyíregyháza a világ közepe
Nehéz olyannal találkozni Záhonyban és környékén, akinek ne lenne legalább 5 ismerőse, aki az elmúlt 1-2 évben költözött máshová –
akár az országon belül, akár külföldre. Az ország egyik leggyorsabban elnéptelenedő járásában jártunk, hogy megnézzük, milyen
elvándorlási mintázatok rajzolódnak ki a statisztikai adatok mögött. Olyanokkal is beszéltünk, akik minden erejükkel azon vannak,hogy dobbanthassanak arról a vidékről, ahonnan nézve még Nyíregyháza is metropolisz, mégsem jutnak egyről a kettőre egy sor akadály miatt.
https://abcug.hu/menekulnek-videkrol-ahonnan-nezve-nyiregyhaza-vilag-kozepe/

Jogtalan követelések: meddig kell őrizgetni a befizetett csekkeket?
Jogtalan követelésekkel szemben a befizetett számláink igazolásával tudunk védekezni. De meddig kell őrizgetni a bankszámla kivonatokat, illetve a közműszolgáltatóknak feladott sárga csekkeket?
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/jogtalan_kovetelesek_meddig_kell_orizgetni_a_befizetett_csekkeket.654791.html

Közép-Európa 450 éve példát mutatott a világnak
Kövér László szerint Közép-Európa 450 éve példát mutatott a világnak, és ma is ezt teheti.
https://gondola.hu/cikkek/108606-Kozep-Europa_450_eve_peldat_mutatott_a_vilagnak.html

Amikor a fiatal Áderre volt szüksége az országnak
Hazánk ötödik köztársasági elnökeként, élve az alaptörvényben rám ruházott felelősséggel – külön köszöntve az először szavazó fiatalok százezreit,  és tisztelegve az első szabad választások emléke előtt –, a 2018-as általános országgyűlési választásokat április 8-ára írom ki – jelentette be Áder János köztársasági elnök, igazodva az általános várakozásokhoz.
https://mno.hu/eletmod/amikor-a-fiatal-aderre-volt-szuksege-az-orszagnak-2439462
http://nemzetikonyvtar.tumblr.com/post/169574197188/t%C3%ADzr%C3%A9szes-sorozatunkban-az-1990-es-szabad

Ez a voksolás különbözni fog minden korábbitól
Elindult a Magyar Nemzet Online választási műsora, a Billegő körzet
https://mno.hu/billegokorzet/ez-a-voksolas-kulonbozni-fog-minden-korabbitol-2439931

A kórházi folyosón halnak meg a betegek
Angliában is alulfinanszírozott az egészségügy, és olyan mértékű az emberhiány, hogy az már a betegek életét veszélyezteti.
http://www.weborvos.hu/lapszemle/a_korhazi_folyoson_halnak_meg/243572/

A nyugdíjemelés lehetőségei
Milyen év vár a nyugdíjasokra az idén?
https://www.vg.hu/velemeny/a-nyugdijemeles-lehetosegei-2-745317/

Nagyot változik a Facebook
Jelentős változások jönnek a Facebookra – írja az Index, és ha valóban jönnek ezek a változások, tényleg megváltozhat a Facebook. Végre.
http://valasz.hu/publi/nagyot-valtozik-a-facebook-126978

A vikingek és az adózás - 1.rész
Sajátos romantika lengi körül a vikingeket. Egyrészt egy hősi mítosz övezi őket, akik felfedezték Grönlandot, sőt Amerikát is, más
oldalról viszont sokan kíméletlen, barbár, vérgőzös rablóknak tekintik a viking hódítókat. Mi az igazság? Most és a következő hetekben – péntekenként – róluk lesz szó az Adó Online oldalán, és természetesen a vikingekkel kapcsolatos adózási kérdéseket is sorra vesszük majd.
http://ado.hu/rovatok/ado/a-vikingek-es-az-adozas-1-resz

 


 

07.16.

Változnak a digitális archiválás szabályai
2018. július 1-től hatályba lépett a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet, mely már többféle módon biztosít lehetőséget a kötelezően megőrzendő iratok és okiratok digitális archiválására vonatkozóan.
http://ado.hu/rovatok/ado/valtoznak-a-digitalis-archivalas-szabalyai

Bővebben...:

07. 15.

KSH-jelentés, 2017: A magyarok nem tanulnak, de legalább dolgoznak

Rekord alacsony szinten van a munkanélküliség, az iskolázottságot nézve azonban jócskán le vagyunk maradva a sokat emlegetett V4-ekhez képest. Ez derül ki a KSH éves jelentéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20180713_ksh_eves_jelentes_munkeropiac_oktatas?s=hk

Bővebben...:

07. 14.

A képviselők járandósága nő - sok dolgozóé csökken

Havi bruttó kétszázezer forinttal emelnék a parlamenti képviselők tiszteletdíját. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága viszont meg sem hallgatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnökét, aki arról beszélt volna, hogy a cafeteria adóztatási szabályainak változása miatt az érintett dolgozók évi nettó jövedelme nyolcvan-kilencvenezer forinttal csökken - írta közleményében a Maszsz.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria-szakszervezet-beren-kivuli-juttatasok.666145.html

Bővebben...:

07. 13.

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre.

http://nepszava.hu/3001353_fel-kell-keszulni-hogy-embert-olnek-az-irodaban

Bővebben...:

07.12.

 

Csak hergelik a közszférát
Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.
http://nepszava.hu/3001236_csak-hergelik-a-kozszferat

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában