01.12.

Megjelent: 2018. január 12. péntek


Őrző-védők
Az őrző-védő szolgálatra kiképzésnek a fontos hármas alapelve: a ragaszkodás, a tekintély és a jutalmazás.
https://mno.hu/marabu/orzo-vedok-2439372

Napokra bezárnak a helyi hivatalok
Havonta egy nappal bővülő folytatólagos sztrájkot kezdenek ma az önkormányzati hivatalok dolgozói az alacsony bérek ellen tiltakozva. Közülük 18 ezren tíz éve nem kaptak egy fillér béremelést sem. Bő másfél év leforgása alatt ez a negyedik akció ebben a szférában.
http://nepszava.hu/cikk/1150080-napokra-bezarnak-a-helyi-hivatalok

„Ezt már nem tudják a döntéshozók figyelmen kívül hagyni” – mondják a fiatalok, akik diákok ezreit hívják tüntetni az Országház elé
Úgy látják, eddig senki nem hallgatta meg őket. Most kiállnak az érdekeikért.
http://magyarnarancs.hu/belpol/ezt-mar-nem-tudjak-a-donteshozok-figyelmen-kivul-hagyni-mondjak-a-fiatalok-akik-diakok-ezreit-hivjak-tuntetni-a-parlament-ele-108696

Behozhatatlan hátrányból indulnak a vidéki egyetemisták
Hatalmas anyagi előnnyel indulnak a budapesti egyetemisták azokkal szemben, akik vidékről érkeznek a fővárosba tanulni. Még ha örökségként nem is hullik egy lakás az ölükbe, akkor is az egyetem évei alatt otthon élhetnek a szüleikkel vagy bármikor hazaköltözhetnek, ha nem tudják fizetni az albérletet. A vidékieknél nem is kérdés, hogy dolgozniuk kell az egyetem mellett vagy diákhitelt felvenniük, hogy finanszírozzák a megélhetésüket, ami sokszor a májkrémes kenyérig és a SPAR-os felvágottig terjed.
https://abcug.hu/behozhatatlan-hatranybol-indulnak-videki-egyetemistak/

Orbánék titokban befogadtak 1300 menekültet – rukkolt elő hirtelen az állítással a külügyi államtitkár
Titokban fogadott be Magyarország 1300 menekültet – állította Altusz Kristóf a Times of Malta című lapnak adott interjújában.
http://168ora.hu/itthon/orbanek-titokban-befogadtak-1300-menekultet-rukkolt-elo-hirtelen-az-allitassal-a-kulugyi-allamtitkar-107848

A plakátháború mutatta meg, mire képes az apparátus, ha a Fidesz egy kicsit is fenyegetve érzi magát
plakátháború jól megmutatta, hogy mekkora erővel képes felpörögni az állami apparátus, ha a Fidesz kicsit is fenyegetve érzi magát:
https://444.hu/2018/01/11/a-plakathaboru-mutatta-meg-mire-kepes-az-apparatus-ha-a-fidesz-egy-kicsit-is-fenyegetve-erzi-magat

80 ezer ingatlan a listán: a legértékesebb javakra vetett szemet a kormány
Gyakorlatilag az ország legdrágább ingatlanjai és területei kerülhetnek állami kézbe egy tavaly végén hozott kormányrendelet értelmében.
https://mno.hu/belfold/nyolcvanezer-ingatlan-a-listan-a-legertekesebb-javakra-vetett-szemet-a-kormany-2439563

Térképre tettük, hogy mely ingatlanokra jegyeztethet be a kormány elővásárlási jogot
Nyolc világörökségi vagy természeti örökségi helyszín több mint nyolcvanezer ingatlanját böngészheti interaktív térképünkön.
https://atlatszo.hu/2018/01/09/terkepre-tettuk-hogy-mely-ingatlanokra-jegyeztet-be-a-kormany-elovasarlasi-jogot/

Orbán Viktor szokatlan vallomása
Különleges szerencse érte a Guardian két újságíróját: Magyarország miniszterelnöke személyesen vezette körbe őket a Pancho Arénában és közben szokatlanul kötetlenül beszélt futballszenvedélyéről, a politika és a foci hasonlóságáról, illetve további nagy terveiről. A cikk összefoglalja az elmúlt évek futballfejlesztéseinek finanszírozását is.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban_viktor_szokatlan_vallomasa.654647.html

EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója
Mészáros János helyettes államtitkár szerint a páciens teljes anamnézise rendelkezésre áll.
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/eeszt_az_egeszsegugyi_ellatas_uj/243538/

Aranyláz az orvosoknál – robbanásszerűen nő a magánegészségügy bevétele
Hogyan lehetséges, hogy egy olyan párt, amely a Gyurcsány-kabineten az egészségbiztosító privatizációs tervei kapcsán talált fogást,
most nem tudja megállítani az állami szektor arányainak gyors zsugorodását? Mit tanulhatna a közkórház a magánkórháztól?
http://valasz.hu/itthon/aranylaz-az-orvosoknal-robbanasszeruen-no-a-maganegeszsegugy-bevetele-126926

 


 

07.16.

Változnak a digitális archiválás szabályai
2018. július 1-től hatályba lépett a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet, mely már többféle módon biztosít lehetőséget a kötelezően megőrzendő iratok és okiratok digitális archiválására vonatkozóan.
http://ado.hu/rovatok/ado/valtoznak-a-digitalis-archivalas-szabalyai

Bővebben...:

07. 15.

KSH-jelentés, 2017: A magyarok nem tanulnak, de legalább dolgoznak

Rekord alacsony szinten van a munkanélküliség, az iskolázottságot nézve azonban jócskán le vagyunk maradva a sokat emlegetett V4-ekhez képest. Ez derül ki a KSH éves jelentéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20180713_ksh_eves_jelentes_munkeropiac_oktatas?s=hk

Bővebben...:

07. 14.

A képviselők járandósága nő - sok dolgozóé csökken

Havi bruttó kétszázezer forinttal emelnék a parlamenti képviselők tiszteletdíját. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága viszont meg sem hallgatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnökét, aki arról beszélt volna, hogy a cafeteria adóztatási szabályainak változása miatt az érintett dolgozók évi nettó jövedelme nyolcvan-kilencvenezer forinttal csökken - írta közleményében a Maszsz.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria-szakszervezet-beren-kivuli-juttatasok.666145.html

Bővebben...:

07. 13.

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre.

http://nepszava.hu/3001353_fel-kell-keszulni-hogy-embert-olnek-az-irodaban

Bővebben...:

07.12.

 

Csak hergelik a közszférát
Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.
http://nepszava.hu/3001236_csak-hergelik-a-kozszferat

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában