Kedvezményes ajánlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira

A kedvezményes jegyeket egységesen 30% árengedménnyel kínálják.


 

ÜDÜLÉS IRÁNT ÉRDEKLŐDŐKNEK!

Tájékoztatjuk Önöket,  hogy üdüléssel kapcsolatos kérdéseikre

2018 március 19-től április 4-ig Kovács József helyett

a BRDSZ központi számán 06/1/413-0290 kérjenek felvilágosítást.


12.07.

Megjelent: 2017. december 07. csütörtök


A számok világa
Kétmillió-háromszázharminckétezer-hétszázötvenöt. Kicsit kerekítettünk, hogy könnyebb legyen kimondani.
https://mno.hu/marabu/a-szamok-vilaga-2432160

SZEF: Nyílt levél a VOSZ elnökének
Nyílt levél a kíméletlen, a vétkes, és a felelőtlen Demján Sándorhoz, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökéhez.
https://szakszervezetek.hu/kozlemenyek/12619-szef-nyilt-level-a-vosz-elnokenek

Nyomoz a NAV a Közszolgálati Egyetemen
Vizsgálatot indított a NAV a közszolgálati egyetemen több projekt ügyében
https://mno.hu/belfold/nyomoz-a-nav-a-kozszolgalati-egyetemen-2432114

Fizetések az egészségügyben - Megemelték, így maradt ugyanannyi
Sokan nem értik, ha béremelést kaptak, miért ugyanannyit visznek haza, mint korábban.  Az államtitkár lehet a végállomása az elégedetleneknek – derült ki azon a tájékoztatón, ahol a szerkesztőségekhez érkező egészségügyi bérpanaszokkal szembesítették Ónodi-Szűcs Zoltánt az újságírók.
http://nepszava.hu/cikk/1147368-fizetesek-az-egeszsegugyben---megemeltek-igy-maradt-ugyanannyi

Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát
Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezermilliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege.
https://mno.hu/gazdasag/elvesztettek-orbanek-az-allamadossag-elleni-csatat-2432143

Elrejtőznének a NER-lovagok
II. rész
2010 és 2017 között nagyon sok fiatal magyar üzletember lett milliárdos, vagy legalábbis nagyon nagy vagyon tulajdonosa. Sorozatunk első, felvezető részében a gazdagodás útjait vizsgáltuk. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy hol nyaralnak, milyen hobbikra költenek, vagyis hogyan fogyasztanak a szabad idejükben a NER-arcok.
http://index.hu/gazdasag/2017/12/06/igy_utaznak_a_ner_aranyifjai_ii._resz/

Tovább gyalulja a bíróságok függetlenségét a kormány
Ha egy adóhivatali főosztályvezető bíró lesz, már a következő héten ő ítélkezhet olyan ügyekben, amiben a volt NAV-os kollégái döntöttek a régi főosztályán. Erre eddig öt éves összeférhetetlenség volt, teljesen példátlan, hogy ezt most kiirtják - így foglalta össze egy múlt héten elfogadott törvénymódosítás lényegét a 444-nek az igazságügy működését ismerő forrása.
http://nepszava.hu/cikk/1147332-tovabb-gyalulja-a-birosagok-fuggetlenseget-a-kormany

Az elvesztett 10%: volt-nincs kollektív szerződés?
A kollektív szerződés hatályát veszíti, ha az aláíró szakszervezet taglétszáma a munkáltatóval munkaviszonyban álló munkavállalók 10%-a alá csökken. Egy ilyen fordulat ugyancsak felforgathatja az életet a munkáltatónál, ami ellen a felek mégsem tehetnek szinte semmit.Ha bekövetkezik a szerződés kötési képesség elvesztése, a szakszervezet által kötött kollektív szerződés azonnali hatállyal megszűnik. E naptól kezdődően ezért az abban foglalt egyetlen kikötés sem alkalmazható. A teljesség igénye nélkül: a megállapodás szerinti bérelemekre a munkavállalók már nem jogosultak, a törvényben megengedettnél hosszabb munkaidőkeretet azonnal le kell zárni, a három hónapnál hosszabb próbaidő azonnal véget ér, a fegyelmi eljárásokat meg kell szűntetni, stb.
http://ado.hu/rovatok/munkaugyek/az-elvesztett-10-volt-nincs-kollektiv-szerzodes

Magyar álcivil-határozó: itt a legnagyobbak listája, hogy ne nézzék hülyének
Az álcivil olyan személy vagy szervezet, amely látszólag társadalmi ügyekre szakosodott igazi civilként viselkedik, csak éppen a kormány működteti azért, hogy független palástban propagálja a kormány nézeteit.
http://index.hu/belfold/2017/12/05/alcivil_szervezetek_civil_szervezetek_cof_bekemenet_migraciokutato_alapjogokert_kozpont/

Ezt fontos tudnia, ha elmúlt 53 éves! - Önt is megkeresi a hivatal
A nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek adategyeztetésére irányuló eljárása továbbfolytatódik 2018-ban is. A korhatárhoz közeledők egyre többen kapják kézhez a nyugdíjbiztosítótól az adataikat tartalmazó értesítést. Sok kérdés merül fel az eljárással kapcsolatos tudnivalókkal, teendőkkel összefüggésben - írja elemzésében az Adó.hu.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_fontos_tudnia_ha_elmult_53_eves_ont_is_megkeresi_a_hivatal.652553.html

Tb-terhek 2018. január 1-jétől. Táblázatokkal
Nemrégiben jelent meg a szociális hozzájárulási adóról, valamint az egészségügyi hozzájárulásról szóló törvények módosításáról szóló törvény  a Magyar Közlönyben. Ismertetjük a 2018. január 1-jétől hatályos változtatásokat, továbbá azt is, hogy ennek következtében hogyan módosulnak a társadalombiztosítási kötelezettségek.
http://adozona.hu/2018_as_valtozasok/Tbterhek_2018_januar_1jetol_tablazatokkal_QFNWRC

Kiderült, miért olyan betegek a magyarok
A magyarok egészségtelenül élnek, nem járnak el szűrővizsgálatokra, az állam keveset költ egészségügyre, kevés az orvos,
rossz az ellátás. Az EU és az OECD állította ki rólunk a kórismét.
http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/egeszsegugy/cikkek/kiderult_miert_olyan_betegek_a_magyarok/20171201131144

Bombaüzlet volt! - Már eszi a rozsda a felújított orosz metrókocsikat
Árulkodó fotókat közöl a 444.hu. Azokon jól látható, hogy a pandák (ez lett az új, illetve felújított orosz metrószerelvények beceneve), 1,5 évvel az átadás után már bőszen rozsdásodnak. A festékréteg alól kifolyó barnás lé másra nem enged következtetni.
http://nepszava.hu/cikk/1147352-bombauzlet-volt---mar-eszi-a-rozsda-a-felujitott-orosz-metrokocsikat

Ferencvárostól Nagyerdőig: hogyan éri meg stadiont üzemeltetni Magyarországon?
Azt már évek óta tudjuk, hogy stadionépítésben jók vagyunk, ott azonban nem ér véget a munka, hiszen az új létesítményeket üzemeltetni is kell. Erre az elmúlt években több modell is kialakult: valaki csak bérbe ad, más teljes komplett szolgáltatást nyújt, megint máshol elrejtik a létesítmény üzemeltetési költségeit.
https://qubit.hu/2017/12/06/ferencvarostol-nagyerdoig-hogyan-eri-meg-stadiont-uzemeltetni-magyarorszagon

 


 

03.20.


Öreg néne perselykéje
Szamos alján, falu szélén / lakik az én öreg néném, / melegszívű, dolgos, derék, / tőle tudom ezt a mesét.
https://mno.hu/marabu/oreg-nene-perselykeje-2454426

Bővebben...:

03.19.


Út szélén hagyva
„S a nép, az istenadta nép oly boldog rajta, Sire, hogy a Híradóban ez lesz ma a vezető hír!” (Nem Arany)
https://mno.hu/marabu/ut-szelen-hagyva-2454209

Bővebben...:

11. INNEN - ONNAN VASÁRNAP


Bukszavédők
Oktatásra, szociális intézményekre, egészségügyre, bérlakásprogramra költeni milliárdokat?! Hová vezetne ez?!
https://mno.hu/marabu/bukszavedok-2454137

Bővebben...:

03.17.


Az új NAT nem titkos, csak hallgatnak róla
Semmi sem titkos" - nyilatkozta a Népszavának az új Nemzeti alaptantervvel kapcsolatos munkálatokról Csépe Valéria még tavaly szeptemberben.
http://nepszava.hu/cikk/1155424-az-uj-nat-nem-titkos-csak-hallgatnak-rola

Bővebben...:

03.16.


Gyanúsan drágán vett szoftvereket a magyar rendőrség
Ez viszont semmi ahhoz képest, ahogy az ORFK vett hasonló szoftvereket. A Napi.hu cikke szerint  a rendőrség 2275 darab Office 2013 programcsomagért 100 912 forintos egységárat fizetett, körülbelül ötször annyit, mint amennyit a NAV fizetett ugyanezért. Az ORFK szerződését annyira túlárazták, hogy az amerikai revizorok konkrétan nem hitték el, hogy mekkora összegek vannak a szerződésre írvaés a magyar kollégákat kérdezgették, hogy nálunk is ugyanazt jelenti-e a "nettó", mint az Egyesült Államokban. Az ORFK 30 százalékkal többet fizetett a szoftverekért, mint a tenderben szereplő ár, ráadásul a szoftvereket beszállító cég, a Humansoft 30-40 százalékkal a piaci ár alatt vette a szoftvereket a Microsofttól. Vagyis az ORFK 60 százalékkal többet fizetett a szoftverekért, mint amennyiért a Microsoftnál elszámolták azokat.
https://index.hu/gazdasag/2018/03/14/orfk_microsoft/

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában