Kedvezményes ajánlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaira

A kedvezményes jegyeket egységesen 30% árengedménnyel kínálják.


 

UTAZZ VELÜNK!

1.

2018.MÁJUS 12.

BESZTERCEBÁNYA, KÖRMÖCBÁNYA, SELMECBÁNYA

Indulás: 2018. május 12. reggel 6,00 óra Bp.XIII. Teve u.

Részvételi díj: 6000 Ft.

Jelentkezési - fizetési határidő: 2018. május 02. 16 óra Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Átutalás: ERSTE 11600006-70000006-12388377

2.

2018. JÚNIUS 22 – 24

BEREGSZÁSZ – NAGYSZŐLŐS – HUSZT ÉS KÖRNYÉKE

Betelt!

 


 

11.14.

Megjelent: 2017. november 14. keddÖrökségbe
A leszerelésre és a radioaktív hulladék kezelésére 1650 milliárd forintot szánunk. Majd beszámítjuk a rezsicsökkentésbe.
https://mno.hu/karikatura

Újra a szégyenpadban ülünk, egyre rosszabbul olvasnak a magyar fiatalok
A jelentés kitér rá, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok különösen a tankötelezettségi korhatár 18-ról 16 éves korra történő leszállítása (2012) óta maradnak ki egyre nagyobb számban az iskolából, hogy képesítéshez nem kötött munkát vállaljanak. A közfoglalkoztatás keretében szerzett jövedelmük alacsonyabb a minimálbérnél, de még így is magasabb, mint a családi pótlék lenne az iskolában maradásuk esetén.
http://168ora.hu/itthon/ujra-a-szegyenpadban-ulunk-egyre-rosszabbul-olvasnak-a-magyar-fiatalok-12431

Hospice-ellátás: felháborító a segítségkérés?
A szakma nagy része fel van háborodva azon, hogy valaki volt annyira erős, hogy külön kért és kapott pluszfinanszírozást a hospice-ellátásra, miközben Magyarországon 600-nál több ágyon folyik ilyen típusú ellátás, és mindenki ugyanazt a tevékenységet végezve, ugyanazt az ellátást nyújtva, ugyanannyi finanszírozást kap – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyi államtitkárt a közelmúlt botrányai után egy konferencián faggattuk a hospice-ról, azaz a gyógyíthatatlan betegek életvégi ellátásáról és annak finanszírozásáró
https://mno.hu/belfold/hospice-ellatas-felhaborito-a-segitsegkeres-2427193

Az Orbán-kormány 500 ágyas kórházat épít Vietnamban, de soknak tartja támogatást, amelyet a Magyar Hospice Alapítvány kér
Ami a magyar egészségügy prioritásait illeti, Ónodi-Szűcs Zoltán nyilatkozata kissé visszatetsző annak a fényében, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nemrég újra elővette a magyar pénzügyi támogatással Vietnamban építendő 500 ágyas onkológiai kórház ötletét. Ezt a kórházat a dél-vietnami Can Taóban húznák fel 60 millió euró (átszámítva hozzávetőlegesen 20 milliárd forint) segélyhitelből.
http://168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-500-agyas-korhazat-epit-vietnamban-de-soknak-tartja-tamogatast-amelyet-a-magyar-hospice-alapitvany-ker-12420

A budapesti kórházakban nincs elég sugárterápiás gép
Vidéken nagyon keveset kell várniuk a daganatos betegeknek a sugárkezelsére, Budapesten azonban egészen más a helyzet.
https://444.hu/2017/11/13/a-budapesti-korhazakban-nincs-eleg-sugarterapias-gep

Már jövőre jöhet az övsömör elleni csodaoltás
97 százalékban bizonyult hatékonynak az ötvenévesnél idősebbek körében az övsömör megakadályozásában.
http://www.weborvos.hu/lapszemle/mar_jovore_johet_az_ovsomor/242440/

A D-vitaminban sokkal több van, mint eddig gondoltuk - Fájdalomcsillapítóként is hat
Az ülőmunka okozta gerincbántalmak esetén is érdemes kipróbálni.
http://femina.hu/egeszseg/fajdalomcsillapitas-d-vitaminnal/

Nyugat-nílusi láz: már két magyar halott
Idén június 1-je és november 9-e között 202-en fertőződtek meg az Európai Unió tagországaiban a szúnyogok által terjesztett nyugat-nílusi lázzal. A legtöbben Romániában (66-an), Olaszországban (57-en) és Görögországban (47-en), de Magyarországon is már 20 esetet jelentettek. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint a vírus miatt 26-an meghaltak, az áldozatok között két magyar van.
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/nyugat_nilusi_laz_mar_ket/242424/

2017. évi ..... törvény egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról
http://www.parlament.hu/irom40/18319/18319.pdf

Jogszabályfigyelő 2017 – 45. hét
Alábbi cikkünkben a 2017/177–183. számú Magyar Közlönyök legfontosabb újdonságai közül válogattunk. E heti összeállításunkban két salátatörvényről, illetve a kilakoltatási moratóriumról, valamint a társaságiadó-törvény újabb végrehajtási rendeletéről olvashatnak.
http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/jogszabalyfigyelo-2017-45-het

Így módosítanák jövőre a cafeteriát
Az egészségmegőrzés került a TOP 10 cafeteriával támogatandó felhasználási területek élére, valamint a lakáscélok alacsony adózását javasolták a béren kívüli juttatások területét feltérképező kutatásban a megkérdezettek. Az üdülés, pihenés, rekreáció két helyet is javított, míg az étkezési támogatás sokat csúszott hátrébb a listán.
https://gondola.hu/cikkek/107934-Igy_modositanak_jovore_a_cafeteriat.html

Ez is az öregségi nyugdíj megállapításának fontos feltétele
A nyugellátásra való jogosultság egyik feltétele, hogy a jogosult ne álljon a Tbj. szerinti, biztosításra kötelező jogviszonyban. Az érintett személy sokszor megfeledkezik arról, hogy főállású munkaviszonya mellett esetleg egyéb, ilyen jogviszonya is fennáll, márpedig ebben az esetben nem szerez jogosultságot munkaviszonya megszűnése napjától az igényelt nyugellátásra. Mutatjuk, melyek ezek a jogviszonyok.
http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ez_is_az_oregsegi_nyugdij_megallapitasanak__NOCKE6

Gábor György: Keresztényvédelem – keresztényüldözőkkel
Miután a francia államtanács úgy határozott, hogy a bretagne‑i kisváros, Ploërmel főterén álló, II. János Pált ábrázoló szobor tetejéről el kell távolítani a keresztet, a magyar kormányzat rég nem látott bel- és külpolitikai aktivitásba kezdett. A kormány bejelentette, hogy – vállalva az összes felmerülő költséget, az adminisztrációs terheket és a szállítási nehézségeket – Magyarországra hozza a keresztet. A külügy már megtette a lépéseket, s immár csak azon folyik a vita, hogy egy budaörsi iskola, avagy Csepel legyen a befogadó.
http://168ora.hu/velemeny/gabor-gyorgy-keresztenyvedelem-keresztenyuldozokkel-12406

 


 

04.21.

Megszűnhet az Országos Bírósági Hivatal, minisztériumi irányítás alá kerülhet az igazságszolgáltatás
Az már lassan kész tény, hogy az OBH megszűnik és az Igazságügyi Minisztérium alá tagozódunk be A bírósági legendák szerint viszont Handó kimondottan jó viszonyt ápol Lévai Anikóval, Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, van, aki ennek tulajdonítja, hogy a bírói szervezeten belüli népszerűtlenség és a kormánnyal időnként felvállalt konfliktusok ellenére is a helyén maradhatott.
https://444.hu/2018/04/20/megszunhet-az-orszagos-birosagi-hivatal-miniszteriumi-iranyitas-ala-kerulhet-az-igazsagszolgaltatas

Bővebben...:

04.20.

Ami a kampányból kimaradt: kiszolgáltatott dolgozók, szétforgácsolt érdekvédelem
Majd ezer szakszervezet működik az országban, ám a munkavállalók alig 10 százaléka szakszervezeti tag, még ennél is kevesebb a versenyszférában, ahol pedig jóval nagyobb a kiszolgáltatottság. Az utóbbi két év béremelései például sok helyen elolvadtak, ezzel sem a kormány, sem az érdekvédők nem kezdenek semmit.
http://hvg.hu/kkv/20180418_Ami_az_ellenzeki_kampanybol_kimaradt_kiszolgaltatott_melosok_pusztulo_erdekvedelem

Bővebben...:

04.19.

Új drog jelent meg Józsefvárosban: a kréta
Új anyag bukkant fel a józsefvárosi feketepiacon, a kréta nevű keverék egyszerre tartalmaz kábítószernek minősülő vegyületet és új pszichoaktív anyagot - írja a Zsaru Magazin, ami egy krétadíler elfogásáról is beszámolt.
https://index.hu/belfold/2018/04/18/uj_drog_jelent_meg_a_feketepiacon_a_kreta/

Bővebben...:

04.18.

Jövő kedden zárva lesz a rendőrség
Azt írták, hogy április 24-e, Szent György napja a rendőrség napja, amely az állomány számára munkaszüneti nap.
https://index.hu/belfold/2018/04/17/jovo_kedden_zarva_lesz_a_rendorseg/

Bővebben...:

04.17.

A felejtés joga: ki, mikor, hogyan kérheti nyilvántartott adatai törlését?
Az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint a munkavállalóknak és ügyfeleknek joguk van ahhoz, hogy a velük kapcsolatban álló cég törölje a róluk tárolt adatokat. A felejtés jogát azonban nem minden esetben lehet teljesíteni.
http://hvg.hu/kkv/20180416_felejtes_joga_adatok_torlese_gdpr

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában