11.14.

Megjelent: 2017. november 14. keddÖrökségbe
A leszerelésre és a radioaktív hulladék kezelésére 1650 milliárd forintot szánunk. Majd beszámítjuk a rezsicsökkentésbe.
https://mno.hu/karikatura

Újra a szégyenpadban ülünk, egyre rosszabbul olvasnak a magyar fiatalok
A jelentés kitér rá, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok különösen a tankötelezettségi korhatár 18-ról 16 éves korra történő leszállítása (2012) óta maradnak ki egyre nagyobb számban az iskolából, hogy képesítéshez nem kötött munkát vállaljanak. A közfoglalkoztatás keretében szerzett jövedelmük alacsonyabb a minimálbérnél, de még így is magasabb, mint a családi pótlék lenne az iskolában maradásuk esetén.
http://168ora.hu/itthon/ujra-a-szegyenpadban-ulunk-egyre-rosszabbul-olvasnak-a-magyar-fiatalok-12431

Hospice-ellátás: felháborító a segítségkérés?
A szakma nagy része fel van háborodva azon, hogy valaki volt annyira erős, hogy külön kért és kapott pluszfinanszírozást a hospice-ellátásra, miközben Magyarországon 600-nál több ágyon folyik ilyen típusú ellátás, és mindenki ugyanazt a tevékenységet végezve, ugyanazt az ellátást nyújtva, ugyanannyi finanszírozást kap – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyi államtitkárt a közelmúlt botrányai után egy konferencián faggattuk a hospice-ról, azaz a gyógyíthatatlan betegek életvégi ellátásáról és annak finanszírozásáró
https://mno.hu/belfold/hospice-ellatas-felhaborito-a-segitsegkeres-2427193

Az Orbán-kormány 500 ágyas kórházat épít Vietnamban, de soknak tartja támogatást, amelyet a Magyar Hospice Alapítvány kér
Ami a magyar egészségügy prioritásait illeti, Ónodi-Szűcs Zoltán nyilatkozata kissé visszatetsző annak a fényében, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nemrég újra elővette a magyar pénzügyi támogatással Vietnamban építendő 500 ágyas onkológiai kórház ötletét. Ezt a kórházat a dél-vietnami Can Taóban húznák fel 60 millió euró (átszámítva hozzávetőlegesen 20 milliárd forint) segélyhitelből.
http://168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-500-agyas-korhazat-epit-vietnamban-de-soknak-tartja-tamogatast-amelyet-a-magyar-hospice-alapitvany-ker-12420

A budapesti kórházakban nincs elég sugárterápiás gép
Vidéken nagyon keveset kell várniuk a daganatos betegeknek a sugárkezelsére, Budapesten azonban egészen más a helyzet.
https://444.hu/2017/11/13/a-budapesti-korhazakban-nincs-eleg-sugarterapias-gep

Már jövőre jöhet az övsömör elleni csodaoltás
97 százalékban bizonyult hatékonynak az ötvenévesnél idősebbek körében az övsömör megakadályozásában.
http://www.weborvos.hu/lapszemle/mar_jovore_johet_az_ovsomor/242440/

A D-vitaminban sokkal több van, mint eddig gondoltuk - Fájdalomcsillapítóként is hat
Az ülőmunka okozta gerincbántalmak esetén is érdemes kipróbálni.
http://femina.hu/egeszseg/fajdalomcsillapitas-d-vitaminnal/

Nyugat-nílusi láz: már két magyar halott
Idén június 1-je és november 9-e között 202-en fertőződtek meg az Európai Unió tagországaiban a szúnyogok által terjesztett nyugat-nílusi lázzal. A legtöbben Romániában (66-an), Olaszországban (57-en) és Görögországban (47-en), de Magyarországon is már 20 esetet jelentettek. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint a vírus miatt 26-an meghaltak, az áldozatok között két magyar van.
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/nyugat_nilusi_laz_mar_ket/242424/

2017. évi ..... törvény egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról
http://www.parlament.hu/irom40/18319/18319.pdf

Jogszabályfigyelő 2017 – 45. hét
Alábbi cikkünkben a 2017/177–183. számú Magyar Közlönyök legfontosabb újdonságai közül válogattunk. E heti összeállításunkban két salátatörvényről, illetve a kilakoltatási moratóriumról, valamint a társaságiadó-törvény újabb végrehajtási rendeletéről olvashatnak.
http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/jogszabalyfigyelo-2017-45-het

Így módosítanák jövőre a cafeteriát
Az egészségmegőrzés került a TOP 10 cafeteriával támogatandó felhasználási területek élére, valamint a lakáscélok alacsony adózását javasolták a béren kívüli juttatások területét feltérképező kutatásban a megkérdezettek. Az üdülés, pihenés, rekreáció két helyet is javított, míg az étkezési támogatás sokat csúszott hátrébb a listán.
https://gondola.hu/cikkek/107934-Igy_modositanak_jovore_a_cafeteriat.html

Ez is az öregségi nyugdíj megállapításának fontos feltétele
A nyugellátásra való jogosultság egyik feltétele, hogy a jogosult ne álljon a Tbj. szerinti, biztosításra kötelező jogviszonyban. Az érintett személy sokszor megfeledkezik arról, hogy főállású munkaviszonya mellett esetleg egyéb, ilyen jogviszonya is fennáll, márpedig ebben az esetben nem szerez jogosultságot munkaviszonya megszűnése napjától az igényelt nyugellátásra. Mutatjuk, melyek ezek a jogviszonyok.
http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Ez_is_az_oregsegi_nyugdij_megallapitasanak__NOCKE6

Gábor György: Keresztényvédelem – keresztényüldözőkkel
Miután a francia államtanács úgy határozott, hogy a bretagne‑i kisváros, Ploërmel főterén álló, II. János Pált ábrázoló szobor tetejéről el kell távolítani a keresztet, a magyar kormányzat rég nem látott bel- és külpolitikai aktivitásba kezdett. A kormány bejelentette, hogy – vállalva az összes felmerülő költséget, az adminisztrációs terheket és a szállítási nehézségeket – Magyarországra hozza a keresztet. A külügy már megtette a lépéseket, s immár csak azon folyik a vita, hogy egy budaörsi iskola, avagy Csepel legyen a befogadó.
http://168ora.hu/velemeny/gabor-gyorgy-keresztenyvedelem-keresztenyuldozokkel-12406

 


 

07.16.

Változnak a digitális archiválás szabályai
2018. július 1-től hatályba lépett a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet, mely már többféle módon biztosít lehetőséget a kötelezően megőrzendő iratok és okiratok digitális archiválására vonatkozóan.
http://ado.hu/rovatok/ado/valtoznak-a-digitalis-archivalas-szabalyai

Bővebben...:

07. 15.

KSH-jelentés, 2017: A magyarok nem tanulnak, de legalább dolgoznak

Rekord alacsony szinten van a munkanélküliség, az iskolázottságot nézve azonban jócskán le vagyunk maradva a sokat emlegetett V4-ekhez képest. Ez derül ki a KSH éves jelentéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20180713_ksh_eves_jelentes_munkeropiac_oktatas?s=hk

Bővebben...:

07. 14.

A képviselők járandósága nő - sok dolgozóé csökken

Havi bruttó kétszázezer forinttal emelnék a parlamenti képviselők tiszteletdíját. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága viszont meg sem hallgatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnökét, aki arról beszélt volna, hogy a cafeteria adóztatási szabályainak változása miatt az érintett dolgozók évi nettó jövedelme nyolcvan-kilencvenezer forinttal csökken - írta közleményében a Maszsz.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria-szakszervezet-beren-kivuli-juttatasok.666145.html

Bővebben...:

07. 13.

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre.

http://nepszava.hu/3001353_fel-kell-keszulni-hogy-embert-olnek-az-irodaban

Bővebben...:

07.12.

 

Csak hergelik a közszférát
Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.
http://nepszava.hu/3001236_csak-hergelik-a-kozszferat

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában