11.13.

Megjelent: 2017. november 13. hétfő


Alkotmánybíróság: legfrissebb határozatok!
Közfoglalkoztatás, - szociális ellátás. Kábítószer mennyiség meghatározása. Pótmagánvádló jogi képviselete. Elektronikus cigaretta. Közös költség megfizetése. Társadalombiztosítási határozat felülvizsgálata.
https://gondola.hu/cikkek/107892-Alkotmanybirosag__legfrissebb_hatarozatok__.html

Hangzatos találkozás..!
Ragaszkodva a „szolid” hagyományokhoz, hatalomról és tengernyi pénz sorsáról elmélkednek.
https://gondola.hu/cikkek/107915-Hangzatos_talalkozas___.html

Sokallták a benzin árát a mezőkövesdiek, Tállai András intézkedett
A lakosok panaszai meghallgatásra találtak: az államtitkár egyeztetéseket folytatott a Mol illetékes képviselőivel, amelynek eredménye,
hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal, míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.
https://mno.hu/gazdasag/sokalltak-a-benzin-arat-a-mezokovesdiek-tallai-andras-intezkedett-2427097

Orbán receptje a hatalomgyakorlásról! Az abszolút hatalom nem a jó kormányzásról szól!
Orbán abszolút hatalma, nem a jó kormányzásról szól, nem arról, hogy mi a jó a népnek, hanem arról, hogy mi a jó neki, és mi kell a hatalom megtartásához. Súlyos tévedés azt hinni, hogy az abszolút hatalommal rendelkező vezetőnek érdeke, hogy alkalmas miniszterekkel, hivatalvezetőkkel vegye körül venni magát. Az alkalmas emberek nem a hatalom erősítésének lehetőségét hordozzák a vezető számára, hanem a potenciális veszélyt a hatalmára, a konkurenciát.
http://civilhetes.net/orban-receptje-a-hatalomgyakorlasrol-az-abszolut-hatalom-nem-a-jo-kormanyzasrol-szol

A Nyugat meghódítása
„A Fidesz egy demokratikus párt, mindenki azt csinálja, amit mondanak neki.” A szabadság népét tehát megint harcba szólítják; lássuk be, mennyivel magasztosabb, lelkesítőbb ez, mint olyan földhözragadt dolgokról vitatkozni a hazai ellenzékkel, mint a bérunió, az egészségügy, az oktatás, ne adj’ isten a korrupció?! Olyan küzdelmet vizionált a miniszterelnök, amelynek megvívásához, úgy sejtem, nem még egyszer négy, hanem sokszor négy év kormányzásra van szükség.
https://mno.hu/vezercikk/a-nyugat-meghoditasa-2427190

Leszámolás a stadionban
Normális országban ilyen nincs – szoktuk mondani, amikor képtelen hazai viszonyainkról beszélünk. Normális országban nem történhet meg, hogy egy focimeccs szünetében embereket késelnek. Normális országban nem történhet meg, hogy egy stadion biztonsági szolgálata nem lép közbe, amikor lincselés folyik a lelátók alatt. Ha egy normális országban mégis hasonló történik, akkor az érintett klubot olyan büntetésekkel újtják, mint: pontlevonás, stadionbezárás vagy akár kitiltás a ligából.
https://mno.hu/velemeny/leszamolas-a-stadionban-2426964

Szakszerűtlenül látják el a krónikus sebeket
Megoldatlan a krónikus sebek miatt szenvedő betegek szakszerű ellátása, ugyanis nincs elegendő orvos és ápoló, aki ennek a speciális
tudásnak a birtokában lenne. Nem véletlen, hogy a betegek többnyire elégedetlenek az ellátásukkal, ám hiába menekülnek a magánellátásba, ott ugyanúgy gyakorlatlan szakemberekbe futhatnak, derült ki prof. dr. Daróczy Judit bőrgyógyász előadásából a novemberi Medicinafórumon.
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/szakszerutlenul_latjak_el_a_kronikus/242400/

Új tömb felépítését tervezi a gerincgyógyászati központ
A központ vezetője szerint ha a kormány nem pozícionálja újra a magánegészségügyet, komoly ellátási gondok adódhatnak.
http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/uj_tomb_felepiteset_tervezi_a/242339/

Élettartam-kilátások: Szolnok környéki lányok ukrajnai élethosszal?
A legrosszabb kilátással bíró északkelet-magyarországi fiúcsecsemők pedig durván olyan hosszú életre vannak „hitelesítve”, mint a romániai vagy a brazíliai kissrácok. http://hvg.hu/itthon/201733_elettartamkilatasok_szolnok_kornyeki_leanycsecsemok_ukrajnai_elethosszal

Ebben a kis garázsműhelyben elfér szinte a teljes magyar kazettagyártás
Rég volt, amikor milliós példányszámban keltek el a kazetták, de a hanghordozó mégis nagy túlélőnek számít. Tegye föl a kezét, akinek megvan az, hogy a kazettát ceruzára húzzuk, és úgy tekerjük vissza, hogy a drága ceruzaelemet kíméljük a walkmanben.
Vannak, akiknek ez alapélmény a gyerekkorukból. Bár a rojtosra hallgatott kazetták kora ugyan lejárt, még nem halott a hanghordozó, sőt az utóbbi időben újra divatját éli. Czipó Tibor, a Mini és a Tolcsvay-trió basszus gitárosa garázsmanufaktúrában sokszorosítja a mai napig.
https://mno.hu/hetvegimagazin/ebben-a-kis-garazsmuhelyben-elfer-szinte-a-teljes-magyar-kazettagyartas-2426759

 


 

07.16.

Változnak a digitális archiválás szabályai
2018. július 1-től hatályba lépett a digitális archiválás szabályairól szóló 1/2018. (VI. 29.) ITM rendelet, mely már többféle módon biztosít lehetőséget a kötelezően megőrzendő iratok és okiratok digitális archiválására vonatkozóan.
http://ado.hu/rovatok/ado/valtoznak-a-digitalis-archivalas-szabalyai

Bővebben...:

07. 15.

KSH-jelentés, 2017: A magyarok nem tanulnak, de legalább dolgoznak

Rekord alacsony szinten van a munkanélküliség, az iskolázottságot nézve azonban jócskán le vagyunk maradva a sokat emlegetett V4-ekhez képest. Ez derül ki a KSH éves jelentéséből.

http://hvg.hu/gazdasag/20180713_ksh_eves_jelentes_munkeropiac_oktatas?s=hk

Bővebben...:

07. 14.

A képviselők járandósága nő - sok dolgozóé csökken

Havi bruttó kétszázezer forinttal emelnék a parlamenti képviselők tiszteletdíját. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága viszont meg sem hallgatta a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) elnökét, aki arról beszélt volna, hogy a cafeteria adóztatási szabályainak változása miatt az érintett dolgozók évi nettó jövedelme nyolcvan-kilencvenezer forinttal csökken - írta közleményében a Maszsz.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cafeteria-szakszervezet-beren-kivuli-juttatasok.666145.html

Bővebben...:

07. 13.

Fel kell készülni, hogy embert ölnek az irodában

Egyre gyakoribb, hogy kétségbeesett emberek rátámadnak a hivatalnokra, már halálos áldozatot is követelt a növekvő feszültség. Lenne felkészítő csomag az inárcsihoz hasonló támadások megelőzésére és kivédésére, de az állam még pályázatokon keresztül sem ad pénzt a képzésekre.

http://nepszava.hu/3001353_fel-kell-keszulni-hogy-embert-olnek-az-irodaban

Bővebben...:

07.12.

 

Csak hergelik a közszférát
Sem a kormány, sem a munkaadói szervezetek nem dolgoztak ki új tervet a közszféra karcsúsítására, az országos érdekegyeztetési fórumokon nem tárgyaltak róla, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) második félévi menetrendjében sem szerepel a kérdés.
http://nepszava.hu/3001236_csak-hergelik-a-kozszferat

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában