10.13.

Megjelent: 2017. október 13. péntek


Nehéz kenyér
Nehéz a dolga a politikusnak, nincs lazítás, nincs leállás, mindig csak a meló, a meló, a meló!
https://mno.hu/marabu/nehez-kenyer-2421181

Alkotmánybíróság: „VISSZAUTASÍTVA!”
Dübörögnek a vélt vagy valós felháborodást ecsetelő alkotmányjogi panaszok, hengerelnek a bírósági döntések ellen lázadó indítványok. Már az elolvasásuk, s főleg a megértésük is ”hősi tett”, - az igazság ”megtalálása” pedig, ”észbontó” feladat. Íme, a héten született legfrissebb döntések.
https://gondola.hu/cikkek/107549-Alkotmanybirosag____8222%3BVISSZAUTASITVA___8221%3B_.html

„Elmegyek Afrikába, és azt hallom, hogy miért őket oktatjuk, mikor a magyarországi helyzettel sem tudunk mit kezdeni."
Mikor elmegyek Afrikába, Ázsiába, Dél-Amerikába, leülök tárgyalni az ottani vezetőkkel, akkor azt hallom, hogy miért őket oktatjuk, mikor a magyarországi helyzettel sem tudunk mit kezdeni.”
https://444.hu/2017/10/12/elmegyek-afrikaba-es-azt-hallom-hogy-miert-oket-oktatjuk-mikor-a-magyarorszagi-helyzettel-sem-tudunk-mit-kezdeni

Újabb bérhullám érkezik
Járulék csökkentéssel „alapozott” a kabinet a versenyszféra és a kormány mai egyeztetésére. A munkáltatók ennél többet kérnek.
http://nepszava.hu/cikk/1142891-ujabb-berhullam-erkezik

Duplán verték át a tanárokat
A kormány sosem látott emelésről beszél, miközben a pedagógusok átlagfizetése alig üti meg a tíz évvel korábbi szintet. A szakszervezet szerint becsapták az oktatókat.
http://nepszava.hu/cikk/1142955-duplan-vertek-at-a-tanarokat

Új földesurak a tokaji borvidéken
A nagy kereskedőházak – köztük az állami tulajdonú Grand Tokaj Zrt. – ugyanis jellemzően hetven-nyolcvan, de van úgy, hogy csak tíz forintot fizet a zempléni minősítésű szőlő kilójáért, ha egyáltalán átveszi azt. A Hegyközségi Tanács hivatalos számításai szerint azonban egy kiló szőlő előállításának  költsége itt nagyjából 110 forint: vagyis még a kapálás, metszés, vegyszerezés költségei sem térülnek meg.
http://nepszava.hu/cikk/1142897-uj-foldesurak-a-tokaji-borvideken

Hiába vitatják az új gyógyszertendert
Hiába kéri a Gyógyulj Velünk Egyesület az onkológiai gyógyszerek új típusú tenderének felfüggesztését, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerint a betegszervezet beadványának nincs halasztó hatálya az eljárásra. Így alig egy hét múlva, október 19-én eredményt hirdetnek. Ekkor derül ki, hogy mely innovatív szereket adták a legolcsóbban a tüdő-, a prosztata-, a mell-, a vastagbél, továbbá a bőrdaganatos betegek terápiájához. Az onkológusoknak pedig már az e tenderen nyertes készítménnyel kell majd az új betegek kezelését elkezdeni. S csak ha ez nem vált be, akkor nyúlhatnak másik készítményhez. Minderről a NEAK által szervezett sajtóháttér-beszélgetésen volt szó szerdán, ahol a finanszírozó a közönség megnyugtatására szánt adatokat is ismertetett.
http://nepszava.hu/cikk/1142870-hiaba-vitatjak-az-uj-gyogyszertendert

Egy debrecennyi pénz folyik a feketéző orvosokhoz
Az állami egészségügy egyre több problémával küzd, a magán viszont közben szépen lassan kivirágzik, egy felmérés szerint tavaly majd háromszáz milliárd forintot költöttek a magyarok különböző magánrendelőkben. A fiatalok egyre többet járnak magánorvoshoz, egy évben átlagosan 84 ezer forint marad csak a fogászoknál. Hiába erősödik azonban a piac, már most nagy problémát okoz, hogy közel százmilliárd forint feketéző orvosok zsebébe megy.
https://abcug.hu/egy-debrecennyi-penz-folyik-feketezo-orvosokhoz/

Közmunkásokon nyerészkedik az állam
 A kormány elkezdte ugyan leépíteni a közfoglalkoztatást, de azért csak úgy, hogy az állami társaságoknál megmaradjon az olcsó munkaerő.
http://nepszava.hu/cikk/1142962-kozmunkasokon-nyereszkedik-az-allam

Van olyan középiskola, ahol tanárhiány miatt nem volt még matek- és angolóra
Az iskola nem cáfolta a hírt.
http://hvg.hu/itthon/20171012_tanarhiany_cegled_matek_angol_iskola

Panaszkodnak a szülők, nincs idejük ebédelni a gyerekeknek az iskolában
A megkérdezett iskolaigazgatók szerint a megemelkedett óraszámok miatt komoly szervezést igényel, hogy minden diák kényelmesen leülhessen ebédelni.
http://hvg.hu/itthon/20171012_panaszkodnak_a_szulok_nincs_idejuk_ebedelni_a_gyerekeknek_az_iskolaban

„Aki tud, lelép a Tescóhoz” – megúszhatják a hamburgerező betegszállítók
Olyan betegszállítók viszik nap mint nap az embereket, akik első adandó alkalommal elmennek bútorszállítónak, annyira kevés a fizetésük a nehéz munkához képest. Kitálalt egy bennfentes forrásunk, miután nemrég óriási botrányt generált, hogy egy trombózisveszélyes beteggel az autóban mentek ételt és cigit venni egy közpénzből fizetett privát betegszállító alkalmazottai. A cég azóta a családnak annyit nem reagált, hogy "bocs". Az állami egészségügyi alap pedig előbb kifizeti a bepanaszolt szolgáltatást, és csak utána kezdi kivizsgálni.
http://hvg.hu/itthon/20171011_Megalltak_hamburgerezni_a_beteggel_kodolva_volt_a_botrany

Terhek 2018-ban csökkenő szocho és növekvő minimálbér mellett
Csökkenjen 2018-ban a szocho és az eho mértéke, nőjön a főállású katások ellátási alapja: ezt indítványozza Varga Mihály
nemzetgazdasági miniszter a T/17776. számon beterjesztett törvényjavaslatában. A jövőre jócskán növekvő minimálbér és
garantált bérminimum mellett hogyan alakulnak a vállalkozók terhei? Kiszámoltuk.
http://adozona.hu/2018_as_valtozasok/Vallalkozoi_terhek_2018ban_csokkeno_szocho__VFLAEE

Ki dolgozhat október 23-án? Ennyi a díjazás
Közeledik október 23-a, amely nemzeti ünnep. Ez az ünnepnap ráadásul általános munkarend szerinti munkanapra esik azaz, hétfőre.
Ennek pedig a munka díjazásával összefüggésben jelentősége van. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb munkajogi tudnivalókat, melyeknek nem ismerete gyakran jogvita forrása.
http://adozona.hu/munkajog/Ki_dolgozhat_23an_Ennyi_a_dijazas_700OWR

Novemberben kaphatnak prémiumot a nyugdíjasok
November 10-én utalják a bankszámlákra és a postára, amely november 15-től kézbesíti az érintetteknek a nyugdíjjal együtt az egyösszegű emelést és a nyugdíjprémiumot  – értesült lapunk. .A törvényi szabályozás szerint a 2017. novemberi nyugdíjprémium maximum összege 12 ezer forint lesz, legfeljebb ennyit kaphat egy nyugdíjas – derül ki a Magyar Idők birtokába került dokumentumból. Az átlagos, 112 305 forintos saját jogú nyugdíj esetében a 12 ezer forintos nyugdíjprémium, valamint az egyösszegű, 10 785 forintos emelés összesen 22 785 forintot pluszt jelent novemberben. Ha a nyugdíjas kapja a 34 770 forintos átlagos özvegyinyugdíj-kiegészítést is, akkor az egyösszegű emelése 14 125 forint, míg a nyugdíjprémiuma 12 ezer forint, azaz 26 125 forinttal többre számíthat a jövő hónapban.

Nem csak nyerünk, veszítünk is a leárazásokkal - erre kell figyelni
A közelgő Glamour-napok kapcsán hívja fel a figyelmet több fontos dologra a Budapesti Békéltető Testület.
http://inforadio.hu/gazdasag/2017/10/12/nem_csak_nyerunk_veszitunk_is_a_learazasokkal_-_erre_kell_figyelni/

 


 

10. 22

A V4-ek szakszervezetei a szociális Európa mellett foglaltak állást

 Két magyar konföderáció aláírta pénteken Varsóban a visegrádi országok szakszervezeti szövetségeinek nyilatkozatát, amely szerint támogatják a szociális jogok európai pillérének a göteborgi szociális csúcson való kihirdetését - közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASSZ) szombaton az MTI-vel.

 https://www.hirado.hu/2017/10/21/a-v4-ek-szakszervezetei-a-szocialis-europa-mellett-foglaltak-allast/?source=hirkereso

Bővebben...:

10.21.


Tematizáljunk!
A sajtónak mindig kell tenni valamit a tányérjára, mert ha éhes marad, akkor elvadul, és maga kezdi keresni a témát.
https://mno.hu/marabu/tematizaljunk-2422538

Bővebben...:

10.20.


Országimázs
Sportturizmus, kulturális turizmus, egészségturizmus. De kiépül a családbarát magyar turizmus is.
https://mno.hu/marabu/orszagimazs-2422372

Bővebben...:

10.19.


Egy a zászló
Mert kell egy csapat. Egy szűk élcsapat. Egy gondosan megszűrt és megtisztított, pórázon tartott szűk élcsapat.
https://mno.hu/marabu/egy-a-zaszlo-2422105

Bővebben...:

10.18.


Ellátás
„Ria! Ria! Hun-gá-ria!” vs. „Tása! Tása! Idősko-rúember-társaink-embersé-gesszociá-lisellá-tása!”
https://mno.hu/marabu/ellatas-2421890

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában